#Cooking Class 7_February_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
Για το φύλλο
- 180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 80 γρ. νερό
- 15 γρ. ελαιόλαδο, ή ηλιέλαιο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. ξίδι
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη
Για τη γέμιση
- 50 γρ. σταφίδες ξανθές
- 20 γρ. κονιάκ
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 80 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 40 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 600 γρ. μήλα, καθαρισμένα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
- κανέλα
- ζάχαρη άχνη
- σαντιγί
- δυόσμο