#Cooking Class #6_april_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 150 γρ. νερό, χλιαρό
- 1 κ.γ. μαγιά ξηρή
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 400 ml ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- σουσάμι
- κανέλα
- φέτα
- θυμάρι
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το λάδι και αλάτι. Ιδανικά αφήνουμε το μείγμα 15-20 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 5-7 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και δέσει η ζύμη.
- Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε 30 γρ. από τη ζύμη και την πλάθουμε σε λωρίδα περίπου 40 εκ. Τυλίγουμε σε σχήμα σπείρας ή σε ακανόνιστα σχήματα και βάζουμε στο τηγάνι.
- Τηγανίζουμε σε δόσεις για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με μέλι, σουσάμι και κανέλα.
- Εναλλακτικά σερβίρουμε με μέλι, φέτα και θυμάρι.