#Cooking Class #6_november_19.
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα κα χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά , αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας!
Mέσα της εβδομάδας ας ετοιμάσουν κάτι διαφορετικό, εύκολο και υγεινό όπως το σουφλέ σπανάκι!
Τα υλικά για τη συνταγή είναι:
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κιλό σπανάκι κτψ
- 200 γρ. τραχανά γλυκό
- 100 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 250 γρ. φέτα
- 4 αυγά
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- ¼ ματσάκι άνηθο
- ¼ ματσάκι δυόσμο
- 1 κ.σ. βούτυρο για το ταψί
- 2 κ.σ. φρυγανιά για το ταψί
- 200 γρ. mix τυριών
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Βάζουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να χάσει τον όγκο του και την υγρασία.
- Προσθέτουμε τον τραχανά, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια, τα αυγά, το μπούκοβο, το ξύσμα από το λεμόνι, τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε τα υλικά από το τηγάνι στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά ένα πυρίμαχο σκεύος 32 εκ. και μεταφέρουμε το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε με το mix τυριών και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
- Αφήνουμε 20-30 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.