#Cooking Class #5_November_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
Για το σιρόπι
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. νερό
- 1 πορτοκάλι
- 1 στικ κανέλα
- 1 κ.σ. μέλι
Για τη γέμιση
- 800 γρ. κολοκύθα, τριμμένη και στυμμένη
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 100 γρ. καρυδόψιχα
- 100 γρ. σταφίδες
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- 1 κ.σ. κανέλα
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη σύνθεση
- 6 φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
- 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα