#Cooking Class #5_november_19.
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα κα χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά , αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας!
Τρίτη με καιρό που μας μπερδεύει για το τι εποχή έχουμε αλλά σίγουρα με διάθεση φθινοπωρινή και για την επιλογή του φαγητού μας. Χοιρινές μπριζόλες με γλυκοπατάτες και αχλάδια, εύκολα και γρήγορα!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή μας:
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα για το ταψί
- 600 γρ. χοιρινές μπριζόλες (περίπου 4)
- 1 κ.σ. θυμάρι, αποξηραμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο, αποξηραμένο
- 1 κ.σ. εστραγκόν, αποξηραμένο
- 2 αχλάδια, πλυμένα (όχι καθαρισμένα), κομμένα στα 4
- 5 σκ. σκόρδο, ολόκληρες
- 1 γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 1 εκ.
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στη συνταγή μας 1-2 πατάτες ή να αντικαταστήσουμε τις γλυκοπατάτες με αυτές.
Πηγή: Η συνταγή είνα του Άκη Πετρετζίκη