#Cooking Class 4_March_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
Για τη σάλτσα Bearnaise
- 200 γρ. βούτυρο
- 6 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 30 γρ. μουστάρδα
- 10 γρ. ξίδι, λευκό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. εστραγκόν
Για το μοσχάρι
- 300 γρ. μοσχάρι, φιλέτο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 3 κλ. δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, βρασμένα
- 500 γρ. πατάτες baby, βρασμένες
- 500 γρ. καρότα baby, βρασμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα Bearnaise
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να βράζει.
- Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τους κρόκους, τη μουστάρδα, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε πάρα πολύ αργά το καυτό βούτυρο συνεχίζοντας να χτυπάμε το μείγμα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε το εστραγκόν και χτυπάμε.
- Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Αν σφίξει πολύ το μείγμα μπορούμε να αραιώσουμε με λίγο νερό.
Για το μοσχάρι
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Θέλουμε ιδανικά το τηγάνι να έχει μεταλλικό χερούλι και να μπαίνει στον φούρνο.
- Βάζουμε στο φιλέτο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα και γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το βούτυρο και μεταφέρουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 7-10 λεπτά.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε 1-2 λεπτά να ξεκουραστεί.
Για το σερβίρισμα
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Προσθέτουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών, τις πατάτες, τα καρότα, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε με το φιλέτο, τα σάλτσα και θυμάρι.