#Cooking Class 3_March_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 250 γρ. άγρια μανιτάρια, agaricus, μικρά
- 2 φινόκιο, καθαρισμένα από τα εξωτερικά ”φύλλα”
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. γλυκάνισο, σε σπόρους
- 2 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- 350 γρ. τραχανά ξινό
- 100 γρ. ούζο
- 500 γρ. νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ντομάτα
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 και βάζουμε σε ένα μπολ.
- Κόβουμε το φινόκιο στη μέση κατά μήκος και τα κόβουμε σε λεπτές κάθετες φέτες.
- Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις φέτες φινόκιο μαζί με τους σπόρους γλυκάνισου και τα φύλλα θυμαριού.
- Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά και να καβουρδιστούν οι σπόροι.
- Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας για 2-3 λεπτά να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ του.
- Στην συνέχεια, προσθέτουμε το νερό και τον κύβο λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με την κουτάλα να μην κολλήσει ο τραχανάς στον πάτο της κατσαρόλας.
- Αφού απορροφηθεί το νερό, ο τραχανάς μας είναι έτοιμος.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, την ντομάτα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Ελέγχουμε τα καρυκεύματα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.