#Cooking Class 3_April_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 400 γρ. γαλλική μπαγκέτα
- 150 γρ. φέτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- 2 φέτες ζαμπόν
- 1 ντομάτα
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο, προαιρετικά
- θυμάρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τη μπαγκέτα σε 8-10 φέτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
- Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και πασπαλίζουμε πάνω από τις φέτες του ψωμιού.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρά η φέτα.
- Κόβουμε σε λωρίδες τις φέτες ζαμπόν και τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
- Μοιράζουμε τη ντομάτα και το ζαμπόν στις μπρουσκέτες και προαιρετικά ραντίζουμε με έξτρα ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε με κλωναράκια θυμαριού.