#Cooking Class 31_March_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 70 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 4 αβγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα
Για τα τοστ
- 2 φέτες ψωμί
- 1 αβοκάντο
- σταγόνες χυμό λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα αβγά
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ή με ένα σύρμα χειρός.
- Όταν βράσει η κρέμα, ρίχνουμε τα αβγά στο τηγάνι, και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ή μία μαρίζ για 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά. Προσέχουμε να μην παραψήσουμε τα αβγά.
- Τέλος, προσθέτουμε –εκτός φωτιάς– το βούτυρο και το σχοινόπρασο, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφαιρούμε από το τηγάνι.
Για τα τοστ
- Φρυγανίζουμε ελαφρά το ψωμί και μοιράζουμε από πάνω τα αβγά.
- Αφαιρούμε το κουκούτσι από το αβοκάντο. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, αφαιρούμε τη σάρκα από το αβοκάντο και πετάμε τη φλούδα.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και το μοιράζουμε πάνω από τα αβγά με λίγο χυμό λάιμ, αλάτι, και πιπέρι.
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.