#Cooking Class 30_March_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 200 γρ. ρύζι γλασέ
- 1 κ.γ. σησαμέλαιο
- 1/2 κ.γ. σάκε
- 2 φύκια, νόρι
- 1 καρότο
- 1 αβοκάντο, ώριμο
Για το σερβίρισμα
- σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το μαγειρεμένο ρύζι, προσθέτουμε το σησαμέλαιο, το σάκε και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
- Απλώνουμε 2 φύκια στον πάγκο εργασίας.
- Μοιράζουμε το ρύζι καλύπτοντας τα φύκια. Επειδή το ρύζι κολλάει πολύ, φοράμε γάντια και τα βρέχουμε ελαφρά.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα λαχανικά και τα τοποθετούμε πάνω στο ρύζι, στο κέντρο από το φύκι.
- Ρολάρουμε το κάθε φύκι ώστε να έχουμε δύο ρολάκια με τα λαχανικά.
- Κόβουμε στα 6 το κάθε ρολάκι και σερβίρουμε, προαιρετικά, με σόγια σος.