#Cooking Class 30_April_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο, λίγο
- 4 κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση και διαγώνια σε φέτες
- 4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. κάππαρη
- 3 κ.σ. σταφίδες
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι, ξερό
- 200 γρ. φέτα
Εκτέλεση
- Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κολοκύθια και το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 5 λεπτά για να μαλακώσουν και αυτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας, γεμίζουμε τη μισή κονσέρβα με νερό και το βάζουμε και αυτό, τη ζάχαρη, το ξίδι, την κάπαρη, τις σταφίδες, το αλατοπίπερο και τέλος το θυμάρι.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα κολοκύθια και να πήξει η σάλτσα μας.
- Μπορούμε να φάμε ζεστό αλλά και παγωμένο το φαγητό μας!