#Cooking Class 2_May_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 2 μπριζόλες χοιρινές, λαιμού με κόκαλο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα αρωματικά
- 300 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 15 κόκκους πιπεριού
- 5 κλ. φασκόμηλο
- 5 κλ. τσάι του βουνού
Για το σερβίρισμα
- 250 γρ. πατάτες baby, ψητές
- φύλλα φασκόμηλου
Εκτέλεση
- Καλύπτουμε πολύ καλά το εσωτερικό μιας παλιάς κατσαρόλας με 2 στρώσεις αλουμινόχαρτο.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το καπάκι από την εσωτερική μεριά.
- Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά.
- Αλείφουμε τις μπριζόλες με το ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε, και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά στον πάτο της κατσαρόλας και τα καλύπτουμε με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο στο οποίο έχουμε κάνει λίγες τρύπες με ένα μαχαίρι.
- Τοποθετούμε μια μικρή σχάρα μέσα στην κατσαρόλα. Η σχάρα θα πρέπει να είναι μικρότερη από την κατσαρόλα ώστε να χωράει στο εσωτερικό της.
- Βάζουμε τις μπριζόλες πάνω στη σχάρα και μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις οι μπριζόλες αρχίσουν να ψήνονται και βλέπουμε να βγαίνουν οι πρώτοι καπνοί, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.
- Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
- Ανοίγουμε το καπάκι και ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί οι μπριζόλες ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Σε αυτό το σημείο είναι μέτριες προς καλοψημένες. Αν τις θέλουμε πιο καλοψημένες, τις αφήνουμε μερικά λεπτά παραπάνω.
- Αφαιρούμε τις μπριζόλες από την κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε με ψητές baby πατάτες και πασπαλίζουμε με φύλλα φρέσκου φασκόμηλου.