#Cooking Class #2_april_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 200 γρ. πατάτες baby
- 2 κολοκυθάκια
- 1 μελιτζάνα, μικρή
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 6 μανιτάρια champignon
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κέτσαπ
- 1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και ρυθμίζουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 200οC.
- Βάζουμε τα ξυλάκια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με μπόλικο νερό.
- Παράλληλα, κόβουμε τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα σε φέτες πάχους 1 εκ., το κρεμμύδι στα 4, κρατάμε τα φύλλα διπλά (δηλαδή δύο φύλλα μαζί), τις πιπεριές σε κυβάκια 2 εκ. και τα μανιτάρια στα 4.
- Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, την κέτσαπ και το σκόρδο. Προσθέτουμε και τις πατάτες. Ανακατεύουμε και καρφώνουμε στα ξυλάκια τα λαχανικά διαδοχικά και τα στοιχίζουμε σε μία σχάρα πάνω σε ένα ταψί.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε τα καλαμάκια και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.