#Cooking Class 29_April_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 100 γρ. ρεβίθια
- 100 γρ. πλιγούρι
- 200 γρ. νερό, βραστό
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. μαϊντανό
- 25 γρ. δυόσμο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και γεμίζουμε με κρύο νερό. Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 6-12 ώρες. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε.
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα ρεβίθια και βράζουμε για 30-40 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι μαζί με το βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη, αφήνοντάς το για 30 λεπτά να απορροφήσει το πλιγούρι όλο το νερό.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ρίχνουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ το ελαιόλαδο, τα ρεβίθια και τον χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε καλά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
- Σερβίρουμε.