Home HOMEFOOD #Cooking Class 28_September_21 | Λαζάνια με κιμά και κρυμμένα λαχανικά

#Cooking Class 28_September_21 | Λαζάνια με κιμά και κρυμμένα λαχανικά

by Businessmum.gr

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

25 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1/2 σκ. σκόρδο
50 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα
100 γρ. μανιτάρια champignon
750 γρ. ντομάτα κονκασέ
50 γρ. φακές
1/4 ματσάκι μαϊντανό
250 γρ. νερό

Για τη μπεσαμέλ

  • 600 γρ. κουνουπίδι, μόνο τα μπουκετάκια
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 600 γρ. γάλα
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 500 γρ. λαζάνια
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • 1 καρότο, κομμένο σε στικ

Εκτέλεση

Για τον κιμά

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και τον πιέζουμε με μια κουτάλα να διαλυθούν τυχόν μεγάλα κομμάτια.
  • Σοτάρουμε τον κιμά για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει έντονο καστανό χρώμα και να εξατμιστούν όλα τα υγρά της κατσαρόλας.
  • Ψιλοκόβουμε το καρότο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  • Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το σπανάκι και τα μανιτάρια για 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη και λεία σάλτσα ντομάτας.
  • Αδειάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Προσθέτουμε τις φακές στην κατσαρόλα και αφήνουμε για 20 λεπτά να βράσουν.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Βράζουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Για τη μπεσαμέλ

  • Ρίχνουμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με μπόλικο νερό που βράζει και τα βράζουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σουρώνουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού και τα χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη πάστα.
  • Ρίχνουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.
  • Αφήνουμε το γάλα να πάρει μια βράση και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τη γραβιέρα, τον πουρέ κουνουπιδιού, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει μια παχύρρευστη λεία μπεσαμέλ.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Απλώνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα του κιμά στον πάτο ενός ταψιού 30×40 εκ. ώστε να τον καλύψουμε.
  • Τοποθετούμε μια στρώση από λαζάνια, απλώνουμε από πάνω το 1/3 από το μείγμα του κιμά, και καλύπτουμε και πάλι με μια στρώση από λαζάνια.
  • Δημιουργούμε ακόμα μια στρώση με το μείγμα του κιμά και από πάνω απλώνουμε μια στρώση από λαζάνια.
  • Καλύπτουμε τα λαζάνια με το 1/3 της μπεσαμέλ.
  • Τοποθετούμε μια στρώση με λαζάνια πάνω από τη μπεσαμέλ και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Ολοκληρώνουμε τη σύνθεση με την τελευταία δόση της μπεσαμέλ.
  • Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε, προαιρετικά, με τα στικ καρότου.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts