#Cooking Class 28_March_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 200 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 250 γρ. νερό
- 250 γρ. γάλα, 3,5%
- 100 γρ. αρακά, κτψ
- 200 γρ. ρύζι καρολίνα, βρασμένο
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Για το σερβίρισμα
- φύλλα θυμαριού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια 2 εκ. Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε τα κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθούν εντελώς απ΄όλες τις πλευρές.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη πάστα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και το γάλα, ενώ ανακατεύουμε παράλληλα με το σύρμα.
- Προσθέτουμε τον αρακά και περιμένουμε να πάρει μια βράση το μείγμα.
- Με το που πάρει μια βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι, τα κομμάτια του κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ.
- Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το τριμμένο τσένταρ και πασπαλίζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να χρυσαφίσει.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με θυμάρι.
- Σερβίρουμε.