#Cooking Class # 28_june_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
Για το κους κους
- Μαγειρεύουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε το κους κους, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βράζουμε τον αρακά για 5 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε τον αρακά και τον προσθέτουμε στο μπολ με το κους κους.
- Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά τσίλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με φέτες από λάιμ.
Για τα λαβράκια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε μπαστουνάκια 0,5×7 εκ.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
- Μεταφέρουμε σε ένα οβάλ πυρίμαχο σκεύος 30 εκ. τα καρότα και το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, και από πάνω τοποθετούμε τα λαβράκια.
- Ρίχνουμε τη σόγια σος, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να πάνε παντού, και μεταφέρουμε στον φούρνο. Προσέξτε την ποσότητα του αλατιού που θα βάλετε ώστε να μη βγει αλμυρό το φαγητό!
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με το κους κους.
Tip
Επειδή η σόγια σος είναι αρκετά αλμυρή, προσέξτε την ποσότητα του αλατιού που θα βάλετε στο φαγητό.