Home EDITORIAL Η πιο αφράτη βασιλόπιτα – κέικ που λιώνει στο στόμα

Η πιο αφράτη βασιλόπιτα – κέικ που λιώνει στο στόμα

by Businessmum.gr

Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, φτιάξτε αυτή τη βασιλόπιτα που όχι μόνο θα πετύχει αλλά θα κερδίσει και τις καλύτερες κριτικές από όλη την οικογένεια! Και μην ξεχάσετε να βάλετε μέσα το φλουρί! Υπέροχη και για το πρωινό της πρώτης μέρας του χρόνου!

Υλικά: 

  • 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 7 γρ. μαχλέπι
  • 2 γρ. μαστίχα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1-2 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
  • 4 αβγά, θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γρ. γάλα, 3,5%
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, 2-3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, σταματάμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα με μία σπάτουλα ή με μαρίζ, συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπλέντερ-μούλτι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το μοσχοκάρυδο, 2 κ.σ. από το αλεύρι μας και χτυπάμε πολύ καλά. (Αν χρησιμοποιήσουμε βανιλίνες, και όχι εκχύλισμα, τις προσθέτουμε στο μούλτι)
  • Όταν το μείγμα μας γίνει σκόνη το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ.
  • Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιών, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε στον κάδο σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Με το που απορροφηθεί το ένα ρίχνουμε το επόμενο.
  • Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο και το γάλα ανακατεύοντας ελάχιστα με μία μαρίζ.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 400 γρ. αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στον κάδο ενώ ανακατεύουμε ελαφρά με μία μαρίζ.
  • Βουτυροαλευρώνουμε πολύ καλά μία στρογγυλή φόρμα κέικ με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 25 εκ.
  • Ρίχνουμε εκεί το μείγμα για τη βασιλόπιτά μας και απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.
  • Πριν το ψήσιμο δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί!
  • Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts