Home HOMEFOOD #Cooking Class #27_may_20 | Σουβλάκι μανιταριών

#Cooking Class #27_may_20 | Σουβλάκι μανιταριών

by Businessmum.gr

#Cooking Class # 27_may_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. μανιτάρια champignon, μεγάλα
  • 50 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε 3 φέτες πάχους 1 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το βαλσάμικο, τη σόγια, το σκόρδο κομμένο σε φέτες, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Επειδή η σόγια είναι αρκετά αλμυρή προσοχή με το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να μαριναριστούν τα μανιτάρια.
  • Όσο μαρινάρονται τα μανιτάρια μουλιάζουμε τα ξυλάκια σε άφθονο νερό.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230ο στο γκριλ.
  • Περνάμε τα μανιτάρια από το ξυλάκι (περίπου 4 φέτες σε κάθε ξυλάκι).
  • Στοιχίζουμε τα ξυλάκια σε μία σχάρα πάνω από ένα ταψί. Λαδώνουμε με ένα πινέλο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια γυρνάμε τα ξυλάκια και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts