#Cooking Class 27_April_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- Για τις τηγανίτες
- 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 αβγά
- 130 γρ. γάλα, πλήρες
- 1 κρεμμύδι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. καλαμπόκι, κονσέρβας
- 100 γρ. γκοργκοντζόλα, σπασμένη σε κομματάκια
- ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
Για τη σάτσα ντομάτας
- 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι, μικρό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το μείγμα (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 5 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένο
- 1 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φυλλα, ψιλοκομμένο
Για το μπέικον
- 25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 3 κλ. θυμάρι
- 8 φέτες μπέικον
Εκτέλεση
Για τις τηγανίτες
- Περνάμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ από κόσκινο σε ένα μπολ.
- Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση, ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι, μέσα στη λακουβίτσα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
- Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά. Τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι και το τυρί. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε 2 κουταλιές από το μείγμα και σχηματίζουμε μία τηγανίτα 10 εκ περίπου. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά.
- Αφαιρούμε την τηγανίτα από το τηγάνι και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες τηγανίτες. Θα έχουμε σύνολο 9 τηγανίτες.
Για τη σάλτσα ντομάτας
- Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά χωρίς να ρίξουμε λάδι.
- Ρίχνουμε τα τοματίνια τα οποία έχουμε κόψει στη μέση.
- Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να μαλακώσει το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού πιέζουμε τα τοματίνια να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περνάμε από το μπλέντερ.
- Αν μας έχει βγει πηχτό το μείγμα προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ξαναχτυπάμε μέχρι να έχουμε την υφή σάλτσας. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας.
Για το μπέικον
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, την πάπρικα και το θυμάρι.
- Παίρνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και απλώνουμε τις 8 φέτες μπέικον.
- Πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα τις φέτες και από τις 2 πλευρές .
- Ψήνουμε στους 200ο C για 12 λεπτά, στον αέρα.
- Σερβίρουμε τις τηγανίτες με τη σάλτσα και το μπέικον.