#Cooking Class #26_march_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 2 σκ. σκόρδο
- 100 γρ. ταχίνι
- χυμό, από 1 λεμόνι
- ξύσμα, από 1 λεμόνι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 3 κ.σ. σχοινόπρασο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- μακαρόνια, της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το σκόρδο μαζί με το ταχίνι και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διαλυθεί το σκόρδο.
- Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στο πολυμηχάνημα.
- Χτυπάμε για λίγο και έπειτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας, μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη πάστα.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα και το νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ζυμαρικά και λίγα έξτρα μυρωδικά αν το επιθυμούμε.