#Cooking Class 26_June_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 150 γρ. ασπράδια, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 βανιλίνες
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 250 γρ. σαντιγί
- 100 γρ. φράουλες
Για το σερβίρισμα
- 80 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- δυόσμο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, αλάτι και το 1/5 από την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα βάζοντας την υπόλοιπη ζάχαρη σε δόσεις για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τη βανιλίνη, την άχνη και χτυπάμε για 2- δευτερόλεπτα.
- Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη. Απλώνουμε ελάχιστη μαρέγκα σε ένα ταψί και τοποθετούμε από πάνω λαδόκολλα για να κολλήσει.
- Σχεδιάζουμε 4 ατομικές πάβλοβες στις λαδόκολλες και ψήνουμε για 1 ½ -2 ώρες. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Μοιράζουμε τη μαρμελάδα στις πάβλοβες, τη σαντιγί και τις φράουλες. Αν περισσέψει κάποια μαρέγκα μπορούμε να τη σπάσουμε και να τη χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα.
- Σερβίρουμε με τη σπασμένη μαρέγκα, την υπόλοιπη μαρμελάδα φράουλα και δυόσμο.
Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη