#Cooking Class # 25_may_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 150 γρ. χαρουπάλευρο
- 10 γρ. μελάσα
- 15 γρ. αλάτι, ψιλό
- 18 γρ. μαγιά ξηρή
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 ml νερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το γάντζο.
- Αναμειγνύουμε στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ, βάζουμε μέσα το ζυμάρι και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι για 30 λεπτά και να φουσκώσει.
- Πλάθουμε ένα στρογγυλό καρβελάκι με τα χέρια μας και το βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180° C σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας.