Home HOMEFOOD #Cooking Class #25_May21 | Ψητές μπανάνες με toffee σος και παγωτό καραμέλα

#Cooking Class #25_May21 | Ψητές μπανάνες με toffee σος και παγωτό καραμέλα

by Businessmum.gr

#Cooking Class 25_May_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

 Εκτέλεση 

Για την toffee σος

  • Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος. Θέλουμε να είναι χλιαρή προς ζεστή.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το 1/10 της ζάχαρης στην κατσαρόλα και αφήνουμε να λιώσει μέχρι να αρχίσει να γίνεται καραμέλα.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα άλλο 1/10 της ζάχαρης.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Μόλις η ζάχαρη γίνει καραμέλα χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό.
  • Ρίχνουμε σιγά-σιγά και σε δόσεις την κρέμα γάλακτος ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσέχουμε να μην καούμε γιατί η καραμέλα έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία και ρίχνοντας την κρέμα γάλακτος δημιουργούνται υδρατμοί που μπορούν να μας κάψουν.
  • Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά η toffee σος και να μην υπάρχουν κομμάτια καραμέλας στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την toffee σος στην άκρη να κρυώσει.

Για το παγωτό καραμέλα

  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί.
  • Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα με την toffee σος (που έχει κρυώσει) μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Ρίχνουμε τη σαντιγί στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ 10×30 εκ. και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να παγώσει το μείγμα.

Για τις μπανάνες

  • Ζεσταίνουμε το μπάρμπεκιου.
  • Κόβουμε τις μπανάνες κατά μήκος με ένα μαχαίρι χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός το βούτυρο, τη ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου και το ρούμι.
  • Αλείφουμε με ένα πινέλο τις μπανάνες με το μείγμα από την πλευρά που τις κόψαμε.
  • Τοποθετούμε τις μπανάνες στη φωτιά με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
  • Ψήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Γυρνάμε τις μπανάνες με προσοχή από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η σάρκα της μπανάνας.
  • Αφαιρούμε τις μπανάνες από τη φωτιά.
  • Συνοδεύουμε με το παγωτό καραμέλα, ραντίζουμε με την toffee σος, και πασπαλίζουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένη κουβερτούρα. 

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts