#Cooking Class 25_June_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
Για τον χυλό
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 170 γρ. χυμό ανανά, από την κονσέρβα
- 1 αβγό, μέτριο, ελαφρά χτυπημένο
Για τους λουκουμάδες
- ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- 6 φέτες ανανά, από κονσέρβα
Για το γλάσο
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2-3 κ.σ. χυμό ανανά, από την κονσέρβα
- 1/4 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. ινδοκάρυδο
Για τον χυλό
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ τον χυμό ανανά, το αβγό, και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας με το σύρμα χειρός μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
Για τους λουκουμάδες
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό ηλιέλαιο (3-4 εκ. βάθος) και το αφήνουμε να κάψει και να φτάσει τους 180°C.
- Σκουπίζουμε καλά τις φέτες του ανανά με λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Βουτάμε την κάθε φέτα ανανά -πολύ προσεκτικά να μην κοπεί ο ανανάς στη μέση- με δύο πιρούνια στον χυλό, αφήνοντας να στάξει ο περίσσιος.
- Τηγανίζουμε τις φέτες ανανά, γυρίζοντάς τες προσεκτικά 1-2 φορές μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα, για περίπου 3-4 λεπτά.
- Αφαιρούμε τις φέτες ανανά από την κατσαρόλα και τις ακουμπάμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας.
Για το γλάσο
- Προσθέτουμε σε ένα μπολ την άχνη ζάχαρη, τον χυμό ανανά, το χρώμα ζαχ/κής και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα λείο κίτρινο γλάσο.
- Βουτάμε την πάνω πλευρά των λουκουμάδων στο μπολ μέχρι να καλυφθεί με το γλάσο.
- Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.
Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη