#Cooking Class #25_january_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Με αυτό το κρύο οι σούπες φυσικά και έχουν την τιμητική τους! Σάββατο σήμερα και ας δοκιμάσουμε κάτι δοαφορετικό!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. άγρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες + μερικά επιπλέον, ολόκληρα, για γαρνίρισμα
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 2 πράσα (το λευκό μέρος), κομμένα σε ροδέλες
- 3 σκ. σκόρδου
- 5 κλωναράκια θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 600 γρ. ζωμό κοτόπουλου ή 600 γρ. νερό και 2 κύβους ζωμού κοτόπουλου
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος + επιπλέον για το σερβίρισμα
- σχοινόπρασο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, που έχουμε τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Σοτάρουμε όλα τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα κρατάμε ζεστά σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
- Σοτάρουμε τα πράσα και το σκόρδο για 8-10 λεπτά. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μόνο τα κομμένα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε και το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Τέλος, βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου ή το νερό με τους κύβους και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και βράσουν καλά.
- Περνάμε τη σούπα από το μούλτι ή την κάνουμε λεία με το ραβδομπλέντερ.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε λίγο.
- Σερβίρουμε με τα ολόκληρα μανιτάρια που κρατήσαμε, σχοινόπρασο και λίγη ακόμη κρέμα γάλακτος.