#Cooking Class #25_april_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 3 κ.σ. σπορέλαιο
- 6 τορτίγιες
- 2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 2 αβοκάντο, ψιλοκομμένα
- 150 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στα 8
- 2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο + έξτρα, για το σερβίρισμα
- 1 πιπεριά τσίλι, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένη
- 2 κ.γ. χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- 2 πρέζες αλάτι
- φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
- Με τη βοήθεια ενός πινέλου απλώνουμε 1 κ.σ. σπορέλαιο στις τορτίγιες.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε με το μείγμα τις τορτίγιες.
- Κόβουμε την κάθε τορτίγια σε 12 τριγωνάκια, τα οποία τοποθετούμε σε μια στρώση πάνω σε ταψιά που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές οι τορτίγιες.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα.
- Σερβίρουμε με έξτρα κόλιανδρο, φέτες λάιμ και τις τορτίγιες.
Tip
Γλυκιά ή αλμυρή τορτίγια; Δεν έχει σημασία! Αυτή θα είναι η πιο νόστιμη ανοιξιάτικη σαλάτα που έχετε δοκιμάσει και τρώγεται και σκέτη!