Home HOMEFOOD #Cooking Class 24_September_21 | Ψαρόσουπα βελουτέ στη χύτρα

#Cooking Class 24_September_21 | Ψαρόσουπα βελουτέ στη χύτρα

by Businessmum.gr

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 1 κιλό μπακαλιάρο, καθαρισμένο
  • 3 κλ. δεντρολίβανο
  • 1/2 λεμόνι, σε φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 στικ σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο, σε σπόρους
  • 1/4 ματσάκι σέλινο
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 λίτρο νερό
    Για το σερβίρισμα:
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο σε μια επιφάνεια κοπής και βάζουμε εσωτερικά δεντρολίβανο, τις φέτες λεμονιού και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Βάζουμε το ψάρι στο ειδικό καλάθι της χύτρας.
  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλερι και το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο, τον γλυκάνισο, το σέλινο, τον χυμό λεμονιού, το νερό, αλάτι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το τρίποδο, ακουμπάμε πάνω στο καλάθι με το ψάρι και καλύπτουμε με το καπάκι.
  • Βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και αφαιρούμε το καλάθι με το τρίποδο. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρει βελούδινη υφή.
  • Σερβίρουμε τη σούπα και το ψάρι με ελαιόλαδο, πιπέρι, δεντρολίβανο.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts