Home HOMEFOOD #Cooking Class 23_November_21 | Προβατάκια από κουνουπίδι, και χούμους

#Cooking Class 23_November_21 | Προβατάκια από κουνουπίδι, και χούμους

by Businessmum.gr

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για το πρόβατο

  • 1 κουνουπίδι, μεγάλο
  • 6 στικ γαρίφαλο

Για το χούμους

  • 400 γρ. κόκκινα φασόλια, κονσέρβα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ταχίνι
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • 200 γρ. μαρούλι

Εκτέλεση

  • Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε τα φύλλα από το κουνουπίδι και κόβουμε περιμετρικά από το κοτσάνι έτσι ώστε να αποκοπεί το κουνουπίδι από το κοτσάνι του.
  • Κόβουμε “μπουκέτα” από το κουνουπίδι με το μαχαίρι.
  • Τα μεγάλα μπουκέτα από το κουνουπίδι θα τα χρησιμοποιήσουμε ως τα σώματα για τα πρόβατα και από τα μικρότερα θα σχηματίσουμε τα πόδια και το κεφάλι τους.
    Αν δεν έχουμε πολλά μεγάλα μπουκέτα μπορούμε να ενώσουμε κάποια μικρότερα με τη βοήθεια οδοντογλυφίδων και να σχηματίσουμε τα μεγαλύτερα.
  • Με ένα μικρό και κοφτερό μαχαίρι παίρνουμε τα μεγάλα μπουκέτα για να φτιάξουμε το σώμα, και αφαιρούμε όσο το δυνατόν περισσότερο από το “γυμνό” τους μέρος ώστε να αφήσουμε το “σύννεφο” και να μοιάζει με το σώμα του προβάτου.
  • Με το πάνω μέρος από το κάθε μικρό μπουκέτο (που μοιάζει λίγο σαν σύννεφο) θα φτιάξουμε τα μπούτια και το κεφάλι του προβάτου και η άκρη του που είναι γυμνή θα μοιάζει με το κάτω μέρος των ποδιών και τη μουσούδα τους.
  • Με το μικρό μαχαίρι καθαρίζουμε καλύτερα τις άκρες ώστε να μοιάζουν με τα ποδαράκια και τη μουσούδα τους.
  • Στο ένα μπουκετάκι από το οποίο θα σχηματίσουμε το κεφάλι τοποθετούμε και 2 γαρύφαλλα που θα ομοιάζουν με τα μάτια του πρόβατου.
  • Ενώνουμε τα πόδια και το κεφάλι με το σώμα με τη βοήθεια οδοντογλυφίδων τις οποίες μπήγουμε στο “σώμα” και στα πόδια του αρνιού μας.
  • Ανάλογα το μέγεθος, το σχήμα και το πόσο “σφιχτό” είναι το κάθε κουνουπίδι μπορούμε να βγάλουμε ένα ή και περισσότερα τέτοια προβατάκια.
  • Σερβίρουμε σε μια πιατέλα με το χούμους και από πάνω με τα ψιλοκομμένα φύλλα μαρουλιού.

Για το χούμους

  • Τοποθετούμε τα φασόλια στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Σταματάμε το πολυμηχάνημα και ρίχνουμε ελαιόλαδο, ταχίνι, κύμινο, πάπρικα, μπούκοβο, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ξαναχτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία ωραία παχύρευστη πάστα. (Αν θέλουμε να κάνουμε το μείγμα πιο αραιό, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί από τα φασόλια)

Για το σερβίρισμα

  • Σερβίρουμε με ρόκα και τα χούμους.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts