#Cooking Class 23_March_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 αβγό
- 100 γρ. αρακά, κτψ
- 200 γρ. ρύζι καρολίνα, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Σοτάρουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Σπάμε προσεκτικά το αβγό μέσα στο γουόκ και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα μέχρι να διαλυθεί, για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον αρακά, το ρύζι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, και ανακατεύουμε με την κουτάλα, για ακόμα 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με τη σόγια σος, προσθέτουμε το πιπέρι, και ανακατεύουμε.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.