#Cooking Class 23_February_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
Για το σιρόπι
- 900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 550 γρ. νερό
- 130 γρ. γλυκόζη
- 1 στικ κανέλα
- 2 γαρίφαλα
- φλούδες πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
Για την κρέμα
- 2 πορτοκάλια
- 1 λίτρο γάλα
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 130 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 270 γρ. βούτυρο, παγωμένο κομμένο σε κύβους
- 4 αβγά, μεσαία
- 1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
- 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
Για το σερβίρισμα
-
- φλούδες πορτοκαλιού, από το σιρόπι
- 12 γαρίφαλα
Εκτέλεση