Home HOMEFOOD #Cooking Class 22_October_21 | Τηγανίτες pakoras με λαχανικά

#Cooking Class 22_October_21 | Τηγανίτες pakoras με λαχανικά

by Businessmum.gr

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τη σως γιαουρτιού

  • 3 κ.σ. νερό, ζεστό
  • 1/2 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το μείγμα μπαχαρικών

  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σπόρους
  • 1 κ.σ. κύμινο, σε σπόρους
  • 1/2 κ.σ. μάραθο, σε σπόρους
  • 2 κ.σ. κουρκουμά
  • 1/4-1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

Για τα pacoras

  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 660 ml νερό, ανθρακούχο
  • 1 μελιτζάνα, μεγάλη
  • 1 κολοκυθάκι, μεγάλο
  • 1 πράσο, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Για τη σως γιαουρτιού-σαφράν

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ζεστό νερό με το σαφράν και το αφήνουμε για 5 λεπτά, ώστε να βγάλει τα αρώματα και το χρώμα του.
  • Τοποθετούμε το γιαούρτι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το νερό με το σαφράν, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το λάδι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να πάρουμε μία απαλή, χρυσαφένια σως.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για το μείγμα μπαχαρικών

  • Βάζουμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το κύμινο και τον μάραθο.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα γουδί και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πάστα. Παρατηρούμε πως αυτά συνεχίζουν να μαγειρεύονται και εκτός φωτιάς.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, τον κουρκουμά, το τσίλι και την πάπρικα.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά.

Για τα pacoras

  • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ηλιέλαιο (θέλουμε να το γεμίσουμε ως τη μέση).
  • Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μείγμα μπαχαρικών, το αλάτι και το ανθρακούχο νερό.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε οριζόντιες φέτες και μετά σε λεπτές λωρίδες 0.5 εκ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το πράσο, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τον κόλιανδρο και τα ανακατεύουμε ίσα ίσα να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Για να βεβαιωθούμε ότι το λάδι μας έχει κάψει παίρνουμε, με ένα κουτάλι, δείγμα από το μείγμα μας και το βάζουμε στο τηγάνι.
  • Όταν το λάδι μας είναι έτοιμο, τηγανίζουμε σε δόσεις μέχρι να πάρουν ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα.
  • Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε τα χορτοφαγικά pacoras με τη σως γιαουρτιού-σαφράν.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts