#Cooking Class 22_April_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
-
Για τη μαρινάδα
- 200 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. ξινόγαλο
Για το πανάρισμα
- 100 γρ. γαλέτα
- 1 κ.γ. κάρι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. μαγιονέζα
Εκτέλεση
- Για τη μαρινάδα
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες πάχους 1-2 εκ.
- Βάζουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ξινόγαλο και ανακατεύουμε ξανά.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-12 ώρες.
Για τo πανάρισμα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη γαλέτα, το κάρι, την πάπρικα, το σκόρδο, το θυμάρι, και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε στο μπολ το μαριναρισμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά όλα τα κομμάτια.
- Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε 2 ταψιά με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ψήνουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά.
- Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο και σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τη μαγιονέζα.