#Cooking Class 21_June_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 400 γρ. γλώσσα
- αλάτι
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 4 αβγά
- 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 300 ml σπορέλαιο
Για το σερβίρισμα
- πατάτες τηγανητές
- μαγιονέζα
- κέτσαπ
- λεμόνι
- ρίγανη
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Σκουπίζουμε καλά το φιλέτο με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και βάζουμε το αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε τα φιλετάκια σε ένα σουρωτήρι για να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Σε άλλο μπολ σπάμε τα αβγά και μεταφέρουμε μέσα τα αλευρωμένα φιλέτα μας.
- Βάζουμε ξανά στο σουρωτήρι για να φύγει το περιττό αβγό.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά και τοποθετούμε σε δόσεις τα φιλέτα μας. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους με τη φρυγανιά.
- Τηγανίζουμε σε 2-3 δόσεις για 1-2 λεπτά την κάθε δόση για να ψηθούν καλά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, κέτσαπ, μαγιονέζα, φέτες λεμονιού και ρίγανη.
Tip
Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε παναρισμένα στην κατάψυξη με λαδόκολλα ανάμεσά τους για να μην κολλήσουν. Αφαιρούμε και τηγανίζουμε απευθείας από την κατάψυξη.
Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη