#Cooking Class #20_april_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
Για τη γουακαμόλε
- 1 αβοκάντο, ώριμο
- 50 γρ. νερό
- 2 κ.σ. χυμό, λάιμ
- ξύσμα, από 1 λάιμ
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά τσίλι, μικρή
- 1/2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα κάρι, σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
Για την τονοσαλάτα
- 200 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια των 1-2 cm
- 340 γρ. τόνο, σε νερό, στραγγισμένες (2 κονσέρβες)
- 1 μαρούλι, χοντροκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένη σε φέτες
- 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Για τη γουακαμόλε
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο.
- Στη συνέχεια, βάζουμε το αβοκάντο στο μπλέντερ και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ωραίο, απαλό και αρωματικό μείγμα. Αν θέλουμε πιο αραιό το μείγμα μας προσθέτουμε επιπλέον νερό.
- Βάζουμε τη σως στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σαλάτα μας.
Για τη σαλάτα
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μας, το πεπόνι, τον τόνο, το μαρούλι, την κόκκινη πιπεριά και τα καρύδια. Προσθέτουμε τη γουακαμόλε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Tip
Προσοχή! Το γουακαμόλε μαυρίζει όσο μένει… δεν μπορούμε να το αφήσουμε πάνω από κάποια ώρα στο ψυγείο!