#Cooking Class #20_november_19
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα κα χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά , αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας!
Το κολοκάσι είναι ένα τροπικό φυτό και καλλιεργείται κυρίως για τις βρώσιμες ρίζες του. Καλλιεργείται κυρίως στα νησιά του Ειρηνικού, τη Βραζιλία, στις περιοχές της Ασίας και στη Δυτική Αφρική. Το κολοκάσι καλλιεργείται και στην Κύπρο για τους βρώσιμους κορμούς του, δηλαδή τους βολβούς, που είναι πλούσιοι σε άμυλο, πρωτεΐνες και βιταμίνες και αναπτύσσονται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Το σχήμα του βολβού (μάππα) είναι κυλινδρικό και με ελαφρώς κυκλική έως μυτερή άκρη.
Για τη συνταγή μας θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:
Για τον πουρέ κολοκάσι
- 600 γρ. κολοκάσι
- 250 γρ. γάλα
- 1,5 λίτρο νερό
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα burger
- 240 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα σε κονσέρβα
- 100 γρ. κινόα βρασμένη
- 190 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 200 γρ. πουρέ κολοκύθας
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμό από ½ λεμόνι
- 60 γρ. βρόμη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 σκ. σκόρδο
- ½ κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. ρόκα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο