Home HOMEFOOD #Cooking Class #1_March21 | Βελουτέ σούπα με φασόλια

#Cooking Class #1_March21 | Βελουτέ σούπα με φασόλια

by Businessmum.gr

#Cooking Class 1_March_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 200 γρ. φασόλια
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φέτες μπέικον
  • 400 γρ. νερό
  • πιπέρι
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 50 γρ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. κρουτόν

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ και το γεμίζουμε με νερό, τόσο ώστε να τα καλύψει.
  • Ρίχνουμε 1 κοφτή κ.γ. αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά, και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 8-12 ώρες.
  • Σουρώνουμε τα φασόλια, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να καθαρίσουν, τα στραγγίζουμε ξανά, και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. 
  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για 2 λεπτά. Κρατάμε λίγο μπέικον στην άκρη, για το σερβίρισμα. 
  • Βάζουμε τα φασόλια μαζί με το νερό στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 με 1 ½ ώρα. 
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Χτυπάμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα φασόλια.
  • Μεταφέρουμε την κατσαρόλα πίσω στη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
  • Σερβίρουμε με το μπέικον που κρατήσαμε στην άκρη, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κρουτόν.

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts