#Cooking Class # 19_may_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 440 γρ. γαρίδες, μικρές, προβρασμένες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
- 120 γρ. παξιμάδι, τριμμένο
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 40 γρ. ούζο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 6 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη, προαιρετικά
- 2 κ.γ. γλυκάνισο, προαιρετικά
- ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να γίνει ένα ομοιογεννές μείγμα.
- Πλάθουμε ομοιόμορφα μικρά κεφτεδάκια 1 εκ. σε διάμετρο.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας σε ένα πλατύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά που το έχουμε γεμίσει κατά 1 εκ. σε ύψος με ελαιόλαδο το οποίο έχει φτάσει τους 180ο C θερμοκρασία.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας γυρνώντας τα που και που ώστε να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα από το λάδι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Tip
Συνοδεύουμε με σκορδάτη σάλτσα μαγιονέζας και σαλάτα με αγγουράκι!