#Cooking Class 19_June_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 25 γρ. δυόσμο
- 25 γρ. άνηθο
- 50 γρ. βασιλικό
- 2 ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
- 100 γρ. φέτα, θρυματισμένη
- 50 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα
Για το πλιγούρι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. πλιγούρι
- 2 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
- 2 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
- 240 γρ. νερό
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για το κοτόπουλο
- 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι, φρέσκο
- αλάτι
- 1 κλ. θυμάρι
- 1 κλ. ρίγανη
- 1 κλ. δεντρολίβανο
- 2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
- 2 κ.σ. βούτυρο
Για τη σαλάτα
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνι
- 1 κ.γ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο, λιωμένο
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη