#Cooking Class 18_June_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
Για τη ζύμη
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
- 2 κ.σ. νερό, παγωμένο
- 1 αβγό
- 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
- 2 κιλά κεράσια, (1.500 γρ. καθαρισμένα)
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 50 γρ. κονιάκ
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
Για το σερβίρισμα
- παγωτό βανίλια
- φύλλα δυόσμου
Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη