#Cooking Class 18_December_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 20 γρ. λάδι καρύδας
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- γάλα, ζεστό, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε καλά το λάδι καρύδας σε 1 παγοθήκη 12 θέσεων πλαστική ή σιλικόνης.
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ μαζί με το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό στα 800watt μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αν δεν είναι δυνατός ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να χρειαστεί λίγα ακόμα δευτερόλεπτα για να λιώσει η σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη γκανάς.
- Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το μοιράζουμε στις παγοθήκες.
- Θα χρειαστούμε 12 ξυλάκια.
- Καρφώνουμε ένα ξυλάκι σε κάθε παγοθήκη και μεταφέρουμε τις θήκες στην κατάψυξη. Αφήνουμε για 2 ώρες να σφίξει η γκανάς.
- Αφαιρούμε από την κατάψυξη, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ζεστό γάλα ανακατεύοντας τη γκανάς να λιώσει.
- Η σοκολάτα μας είναι έτοιμη!