#Cooking Class 18_April_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 4 φέτες τσουρέκι
- χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. μέλι
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 50-100 γρ. φραγκοστάφυλα
- 50 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)
- 50 γρ. μύρτιλα (blueberries)
- 50 γρ. καρύδια
Για το σερβίρισμα
- ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Κόβουμε το τσουρέκι σε μικρά κομμάτια και τα μοιράζουμε σε δύο ποτήρια.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό από το πορτοκάλι, το μέλι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
- Μοιράζουμε το σιρόπι στα ποτήρια.
- Στο ίδιο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα από το πορτοκάλι, και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια μους γιαουρτιού.
- Βάζουμε από 2-3 κ.σ. από τη μους σε κάθε ποτήρι.
- Μοιράζουμε από πάνω τα φραγκοστάφυλα, τα μούρα και τα καρύδια.
- Σερβίρουμε με έξτρα ξύσμα πορτοκαλιού.