#Cooking Class 17_March_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 500 γρ. γάλα, 3,5%
- 200 γρ. ρύζι μπασμάτι, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αβγά, μέτρια
- 50 γρ. σταφίδες ξανθές
Για το σερβίρισμα
- 1/2 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το γάλα μαζί με το ρύζι και τη μισή ζάχαρη, για 2-3 λεπτά.
- Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός τα αβγά μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Με το που πάρει μια βράση το γάλα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με τη βοήθεια μιας κουτάλας αδειάζουμε το μείγμα του γάλακτος στο μπολ με τα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός.
- Μεταφέρουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση το μείγμα, για περίπου 1-2 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ. και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Ξεφορμάρουμε το ρυζόγαλο και σερβίρουμε με κανέλα.