#Cooking Class #15_september_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. χταπόδι
- 1 κ.σ. πιπέρι, σε κόκκους
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- άνηθο
- δυόσμο
- βασιλικό
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- ξύσμα λάιμ, από 3 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 αβγό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
- 2-3 κ.σ. ηλιέλαιο
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 3 κ.σ. νερό
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- φέτες λεμόνι
- φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο