Home HOMEFOOD #Cooking Class 16_November_21 | Λαζάνια με κοτόπουλο

#Cooking Class 16_November_21 | Λαζάνια με κοτόπουλο

by Businessmum.gr

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 12 λαζάνια
  • 100 γρ. φέτα
  • 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο + 50 γρ. για το πασπάλισμα
  • 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • 300 γρ. κοτόπουλο, ψημένο, ξεψαχνισμένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, το θυμάρι, και αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Περιχύνουμε με μια κουτάλα λίγη από τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο ταψί 25×35 εκ. να καλυφθεί ελαφρά ο πάτος του.
  • Απλώνουμε 4 λαζάνια στον πάτο του ταψιού.
  • Πασπαλίζουμε με λίγη φέτα, λίγο τσένταρ τριμμένο, λίγες από τις ελιές και λίγο από το ψημένο κοτόπουλο.
  • Καλύπτουμε με λίγη από τη σάλτσα και από πάνω τοποθετούμε άλλα 4 λαζάνια.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Πασπαλίζουμε με το έξτρα τριμμένο τσένταρ.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τσένταρ και να χρυσαφίσει.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
  • Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts