#Cooking Class #16_january_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Έχετε σκεφτεί τι θα μαγειρέψετε σήμερα; Mήπως κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι στον φούρνο ;
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό κοτόπουλο, μπούτια
- 7-8 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό, από 2 λεμόνια
- 500 γρ. ρύζι μπασμάτι
- φλούδες, από 1 λεμόνι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 1/2 λίτρο ζωμό, κοτόπουλου
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια από το κοτόπουλο και μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι.
- Σοτάρουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα.
- Σβήνουμε με τον χυμό από 1 λεμόνι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σε ένα ταψί 34 εκ. βάζουμε το ρύζι, τις φλούδες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο σε κομμάτια, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, τον ζωμό τον χυμό από το δεύτερο λεμόνι και τα μπούτια από το κοτόπουλο.
- Ψήνουμε 50-60 λεπτά.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη