#Cooking Class 16_December_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 100 γρ. καρύδια
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. σόδα μαγειρική
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 150 γρ. blue cheese
- αλάτι
- 400 γρ. ξινόγαλο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το ξύσμα από το λεμόνι, το μπούκοβο, το θυμάρι, το blue cheese, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το ξινόγαλο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Όταν αρχίσει να δένει η ζύμη τότε συνεχίζουμε με τα χέρια μας.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και χαράσσουμε ελαφρά την επιφάνειά του.
- Ψήνουμε για 40-50 λεπτά και σερβίρουμε.