Home HOMEFOOD #Cooking Class 16_August_21 | Καλοκαιρινή σαλάτα με χταπόδι

#Cooking Class 16_August_21 | Καλοκαιρινή σαλάτα με χταπόδι

by Businessmum.gr

#Cooking Class 16_August_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για το χταπόδι

  • 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 100 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κιλό χταπόδι, μόνο τα πλοκάμια του

Για τα ντοματίνια κονφί

  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου
  • 5 κλ. θυμάρι

Για το dressing

  • 50 γρ. μουστάρδα
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • 1 στικ σέλερι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 100 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • 200 γρ. ρόκα baby

Εκτέλεση

Για το χταπόδι

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ξίδι, το νερό, τους κόκκους πιπεριού, τους κόκκους μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο και τα κοτσάνια από τον μαϊντανό.
  • Βάζουμε τα πλοκάμια στην κατσαρόλα. 
  • Καλύπτουμε καλά με διαφανή μεμβράνη την επιφάνεια της κατσαρόλας και τη μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. 
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 
  • Κρατάμε στην άκρη 100 γρ. από τα υγρά της κατσαρόλας για το dressing της σαλάτας.
  • Χωρίζουμε τα πλοκάμια του χταποδιού και, προαιρετικά, τα κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκ.

Για τα ντοματίνια κονφί

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130οC στον αέρα.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα τα ντοματίνια. 
  • Σπάμε ελαφρά το σκόρδο.
  • Καλύπτουμε τα ντοματίνια με το ελαιόλαδο.
  • Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και το θυμάρι.
  • Βάζουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια.
  • Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τα ντοματίνια μέσα στο λάδι.

Για το dressing

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, τον ζωμό του χταποδιού που έχουμε κρατήσει και τον χυμό του λεμονιού. 
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και ταυτόχρονα ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε δόσεις. 
  • Προσθέτουμε πιπέρι και αφήνουμε το dressing στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε. 

Για τη σαλάτα

  • Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το σέλερι και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. 
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα λαχανικά και προσθέτουμε το χταπόδι, τα ντοματίνια κονφί, τις ελιές, τα φύλλα ρόκας, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
  • Σερβίρουμε.

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts