#Cooking Class # 15_may_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς 4 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 8 εκ.
- Ανοίγουμε την έτοιμη ζύμη τάρτας στον πάγκο εργασίας.
- Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 10 εκ. ή ένα μαχαίρι κόβουμε 4 δίσκους ζύμης, τους οποίους βάζουμε πάνω στις ατομικές ταρτιέρες.
- Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα της κάθε φόρμας με τη ζύμη.
- Με ένα πιρούνι τρυπάμε την κάθε βάση ζύμης σε αρκετά σημεία.
- Απλώνουμε μεμβράνη σε κάθε ταρτάκι και ρίχνουμε όσπρια για βάρος ώστε να μη φουσκώσουν.
- Βάζουμε τις φόρμες στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά.
- Αφαιρούμε τις φόρμες από τον φούρνο και βγάζουμε το βάρος.
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον, τον μαΪντανό και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη γραβιέρα, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και γεμίζουμε τις φόρμες στα ¾ του ύψους τους.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξει η γέμιση.
- Αφαιρούμε τις φόρμες από τον φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να σφίξουν εντελώς για περίπου 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε με φύλλα ρόκας.