#Cooking Class 15_May_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες, κόντρα χωρίς κόκκαλο
Για τη μαρινάδα
- 1 σκ. σκόρδο, κομμένη σε φέτες
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 70 γρ. ξίδι βαλσάμικο
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.γ. δεντρολίβανο
- 1 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 3 καλαμπόκια, βρασμένα
- 10 ραπανάκια
- 1 κρεμμύδι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- δεντρολίβανο
- φέτες λεμόνι
Για τις μπριζόλες
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας με ένα κουτάλι ή σύρμα χειρός.
- Βάζουμε το κρέας στο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι η μαρινάδα να καλύψει το κρέας.
- Κλείνουμε το μπολ με ένα καπάκι ή με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το κρέας από τη μαρινάδα και το ταμπονάρουμε απαλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Ψήνουμε στο μπάρμπεκιου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αποσύρουμε το κρέας από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Για τη σαλάτα
- Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα καλαμπόκια με το μισό ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε τα καλαμπόκια στη σχάρα του μπάρμπεκιου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αποσύρουμε τα καλαμπόκια από τη φωτιά, αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τους σπόρους από τον πυρήνα, και τους βάζουμε σε ένα μπολ.
- Κόβουμε τα ραπανάκια και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Προσθέτουμε στο μπολ τα ραπανάκια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό από τα λάιμ, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Για το σερβίρισμα
- Κόβουμε το κρέας σε φέτες και σερβίρουμε με τη σαλάτα, πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο δεντρολίβανο και φέτες λεμονιού.
Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη